Tværfagligt: Fra det moderne gennembrud til 1900- tallets modernitet

Onsdage kl. 10.00 – 11.40

v/cand.mag. i musik- og teatervidenskab Lilo Sørensen og v/cand. mag. i kunsthistorie Sofie Bové

Max. 40 – 50 deltagere

 

Modernisme er en overordnet betegnelse for de revolutionære kunstretninger, der dukker op i første halvdel af 1900-tallet: kubisme, futurisme, ekspressionisme, dadaisme, surrealisme og andre abstraktioner, der har det fælles mål at forkaste kulturelle værdier og traditioner.

Modernisterne opfattede sig selv som avantgarde i front mod borgerskabet og dets idealer. De udtrykte deres kunst i forvrængninger, atonalitet og det non-figurative, fordi samtiden oplevedes som kaos og fremmedgørelse. 1900-tallet er hårdt prøvet med to verdenskrige, og de politiske tilstande spejles som altid i både malerkunst, litteratur og musik.

Vi sætter fokus på 1900-tallets mange spændende tiltag og stifter bekendtskab med malere som Marcel Duchamp, Jackson Pollock, Mark Rothko, Francis Bacon, forfattere som Emil Bønnelycke, den russiske Vsevolod Meyerhold og komponister som Richard Strauss og Alban Berg