Sygdommens og hygiejnens historie

Mandage 12.25-14.05

v/ cand.mag. Mikkel Kræmer Storm
Max. 40 deltagere

I 1789 skrev Benjamin Franklin til fysikeren Jean-Baptiste Le Roy. Det var umiddelbart efter den franske revolution, og Franklin ville sikre sig, at hans gode ven stadig var i live. Brevet til Le Roy har en humoristisk, men også morbid tone:
[…] in this world nothing can be said to be certain, except death and taxes.
– Benjamin Franklin
Døden er en konstant, og har fulgt mennesket siden emigrationen ud fra det afrikanske kontinent. Men hvordan har mennesket reageret i mødet med døden? Hvordan er dette kommet til udtryk i menneskets udvikling? I dette kursus vil vi se på døden, sygdomme og hygiejnens historie. Vi vil se på se store klassiske sygdomme i verdenshistorien, samtidig med forståelsen af hygiejne i moderniteten. Vi vil arbejde kronologisk og tematisk med kildematerialet.
Udgifter til kopier må påregnes.